Kinderdagverblijf Bergschenhoek

Natuurlijk vertrouwd – Kinderdagverblijf Bergschenhoek

Bij Kinderdagverblijf NatuurlijkThuis in Bergschenhoek willen we kinderen een plek bieden die (bijna) zo vertrouwd voelt als thuis. Een plek waar ze zichzelf mogen zijn en waar ze altijd welkom zijn. Vier jaar lang. We willen kinderen een stabiele plek bieden, met vaste groepsgenootjes en pedagogisch medewerkers die voor langere tijd bij ons werken. Dit omdat we het belangrijk vinden dat kinderen zich kunnen hechten aan de volwassenen die voor hen zorgen. Daarom hebben we ervoor gekozen om te werken met zogenaamde ‘verticale groepen’, met kinderen van 0 tot 4 jaar.

We organiseren de groepsruimte en de invulling van de dag zo dat er ruimte is voor de behoeftes, interesses en ontwikkeling van ieder kind.

 

Een dag bij NatuurlijkThuis is natuurlijk altijd anders

Iedere dag bij ons kent een aantal vaste elementen. Zo is er altijd tijd voor een rustige en hartelijke ontvangst van kinderen en ouders, zijn er drie vaste eetmomenten (’s morgens, tussen de middag en ’s middags), wordt er door de kinderen geslapen en wordt er heel veel gespeeld. Dat laatste bij voorkeur veel buiten!

Verder zijn er wisselende elementen. Denk hierbij aan creatieve activiteiten, muzikale activiteiten, natuuractiviteiten, feesten en uitstapjes.

Omdat we de behoeftes van de kinderen als uitgangspunt nemen, zal iedere dag er anders uitzien en gebeuren de dingen vast niet altijd precies op dezelfde tijd. We eten misschien een keer wat eerder of juist wat later of misschien wel een keer buiten. In de winter spelen we misschien wel een keer een hele week met sneeuw en met bijna niets anders.

Onze locatie

Op onze locatie aan de Smitshoek in Bergschenhoek bevinden zich drie groepen. Net als een woonhuis, hebben ze bij ons een huisnummer: nummer 1, nummer 2 en nummer 3.

Iedere groep heeft een eigen entree, een gezellige woonkamer met eetkeuken en twee slaapkamers. We doen er alles aan om kinderen en ouders in een warme, huiselijke omgeving te ontvangen zodat zij zich snel thuis voelen.

Om het pand ligt een ruime tuin waar het hele jaar door van alles te beleven is. Er staan bomen, (fruit)struiken, kruiden en planten, er liggen grote boomstammen, er is een heuveltje en een grote zandspeelplaats. Bij de aanleg van de tuin is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Ook zijn materialen hergebruikt.

In onze tuin kunnen de kinderen de seizoenen ervaren. Groene bomen en fruit in de zomer, vallende bladeren en modder in de herfst, nog meer modder en misschien wel sneeuw en ijs in de winter en in het voorjaar bloesem, nieuwe blaadjes en bloemen.